به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر سیدحسن هاشمی که برای شرکت در شصت و نهمین مجمع جهانی بهداشت در ژنو به سر می برد ظهر امروز به وقت ایران، برای ایراد سخنرانی ملی خود پشت تریبون رفت و برای حضار در جلسه سخن گفت.
وی با اشاره به ابعاد دستور سال ۲۰۳۰ در مورد توسعه پایدار، نقش شهروندان را در جلوگیری از مشکلاتی مثل تروریسم و خشونت علیه زنان و کودکان ضروری دانست.
هاشمی با تاکید بر ۱۷ هدف و ۱۶۹ شاخص توسعه پایدار، گفت: اگرچه این اهداف بلندپروازانه به نظر می رسد ولی لازم است که همه ما برای رسیدن به یک معادله برنده - برنده، در چهار بعد حاکمیت ملی، کمک های بشردوستانه، روابط تجاری و سرمایه گذاری خارجی اصلاحاتی را انجام دهیم.
وی گفت: متاسفانه در دنیایی زندگی می کنیم که ۳۰ درصد از مردم آن فاقد هر گونه پوششی برای هزینه های سلامت خود هستند و ما باید منابع پایداری را از محل افزایش منابع مالیاتی برای تامین این کمبودها پیدا کنیم.
وزیر بهداشت در ادامه سخنرانی خود به ارائه گزارشی در مورد اجرای برنامه طرح تحول سلامت در ایران پرداخت و عنوان کرد: طرح تحول سلامت طرحی در راستای تحقق توسعه پایدار است و ما توانسته ایم از زمان اجرای این طرح بیش از ۱۰ میلیون نفر را زیر پوشش بیمه درمانی درآوریم و همچنین برای رضایتمندی همه اقشار مردم، پزشکان را در مناطق محروم مستقر کرده ایم.
وی با اشاره به پنج بعد مردم، صلح، محیط زیست، برکت در زندگی و مشارکت در توسعه پایدار، اصلاحات ساختاری در نظام سلامت را برای دست یابی به توسعه پایدار ضروری دانست.
هاشمی از تشکیل معاونت اجتماعی در وزارت بهداشت به عنوان یکی از اصلاحات ساختاری وزارت بهداشت یاد کرد و گفت: در این معاونت یک اداره توسعه پایدار در نظر گرفته شده تا بتواند با مشارکت های مردمی و همین طور تاکید بر مولفه های اجتماعی سلامت اهداف توسعه پایدار را به طور روزمره وارد تصمیم گیری های نظام سلامت کند.
هاشمی در بخش دیگری از سخنرانی خود به برنامه ملی پیشگیری و مبارزه با بیماری های غیرواگیر اشاره کرد و گفت: این برنامه شامل ۱۳ هدف است که برخی از این اهداف مخصوص جمهوری اسلامی است.
وی گفت: در تیر ماه ۱۳۹۴ رئیس سازمان بهداشت جهانی از ایران بازدید کرد، این برنامه به طور رسمی آغاز شد و رئیس جمهوری محترم نیز در دوم اسفند ۹۴ سند ملی پیشگیری از بیماریهای غیر واگیر را به عنوان مصوبه شورای سلامت و امنیت غذایی، ابلاغ کردند؛ برای اجرای این برنامه استراتژی ایراپن در نظر گرفته شده است و تلاش بر این خواهد بود که تا سال ۲۰۳۰ میلادی ۳۰ درصد از آمار مرگ و میر ناشی از بیماری های غیرواگیر کاهش یابد.
هاشمی همچنین به فاز چهارم برنامه طرح تحول سلامت در ایران اشاره کرد و افزود: این فاز شامل اصلاحات نظام سلامت در بخش آموزش است و قصد دارد شرایطی را فراهم آورد تا اهداف توسعه پایدار در حوزه سلامت با برنامه هایی مانند آموزش پزشکان خانواده و تربیت نیروهای کارآمد در ایران محقق شود.
وزیر بهداشت در پایان با تشکر از تلاش های دست اندرکاران حوزه سلامت در اقصی نقاط دنیا ابراز امیدواری کرد تا با همکاری همه جانبه، اهداف توسعه پایدار در حوزه سلامت در تمام دنیا محقق شود.
نظر شما